Godbidder du selv kan bage.

Selvom det kan være fristende at forkæle sin hund ekstra meget med godbidder, skal du huske at holde igen. Godbidder bør nemlig aldrig erstatte hundens almindelige kost. Heller ikke de hjemmelavede. Da der ingen konserveringsmidler er i dem, må de spises over nogle dage, så de ikke bliver dårlige. Så lav ikke flere end hunden spiser på en lille uges tid. Ellers kan de lægges i fryser.

============================

Lever guffer.

750 g. svine eller kalvelever, 3 spsk. hvedemel, 1 kop havregryn, 6 spsk. sirup eller honning.

Leveren køres gennem en kødhakker eller blendes. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen hældes ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages ved 175 g. i 20 min.Skæres ud i passende stykker. Tørres nu ved 90 g. i ca. 3 timer eller indtil de er gennemtørrede. De er fryseegnede.

===============================

Leverpostejs hapser.

350 g. rugmel, 150 g. hvedemel, 4 dl. lun kærnemærk, 250 g. leverpostej, 50 g. gær, bouillon.

Rør gæren ud i kærnemælken. Pisk derefter leverpostejen ud i kærnemælken. Tilsæt begge slags mel og ælt det hele godt igennem. Dæk med et vådt viskestykke og lad hæve i mindst 5-6 timer. Dejen slås ned og der formes hundekiks. Man kan fx. bruge en gravhunde udstikkerform eller et snapseglas. Eller hvis de skal være små så skære dem ud, eller trille dem. Hundekiksene placeres på en bageplade med bagepapir og pensles med bouillon. Der bliver til 4 plader. Sæt pladen i en kold ovn og tænd på 175 g. Bages ca. 30-60 min. (alt efter tykkelse). De skal være helt tørre og sprøde.

===============================

Tunkiks. 

Fisk er sundt - også for din hund, og disse tunkiks vil helt sikkert blive et hit.

Alt du skal bruge er en dåse tun i vand (inklusiv væden), cirka 140 gram havregryn og et æg. 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader 
  2. Blend havregrynene i en foodprocessor til de får en mere melet konsistens.    
  3. Tilføj æg og tunen, og bland det sammen med havregrynene. Virker dejen tør kan du altid tilføje ekstra vand.
  4. Tag dejen ud af skålen, og rul dejen ud på køkkenbordet. 
  5. Brug kageudstikkere til at lave sjove forme eller skær dejen ud i firkanter. 
  6. Bag kiksene i ovnen i cirka 20-25 minutter til kiksene bliver gyldne. Husk at vende kiksene løbende.
  7. Tag kiksene ud af ovnen, og lad dem køle af. 

================================

Leverbidder.

 Plejer at være et hit hos langt de fleste hunde, og måske de også står øverst på din hunds favoritliste.

Du kan nemt lave den selv - og alt du skal bruge er en stor svinelever.

  1. Skær leveren i små tern, og skyld dem under vandhanen.
  2. Kog ternene i cirka 20-30 minutter, og lad dem køle. 
  3. Læg stykkerne på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 150 grader i til de er tørre.
  4. Vend løbende leverternene under bagningen. 
  5. Når leverternene er færdige og afkølede, kan du nedfryse dem i mindre portioner. 

=================================

Kyllinghjerter.

  1. Skær hjerterne i små tern, og skyld dem under vandhanen.
  2. Kog ternene i cirka 20-30 minutter, og lad dem køle. 
  3. Læg stykkerne på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 150 grader i til de er tørre.
  4. Vend løbende hjerterne under bagningen. 
  5. Når hjerterne er færdige og afkølede, kan du nedfryse dem i mindre portioner.

================================

Tørret kyllingefiletter

Kylling er et sikkert hit hos rigtig mange. Og det er noget af det letteste du kan lave.

Skær kyllingebryst i fine strimler,

læg dem ud på bagepapir på en bageplade i ovnen,

bages ca 5-6 timer ved 80 grader.

===============================

Tunbidder.

3 dl. hønseboullion, 3 dl. rugkerner, 4 æg, 6-7 dl mel, 6 dl. havregryn, 1 dåse tun med olie eller vand.

De forskellige ingredienser blandes. Når det hele er godt samlet, rulles dejen ud til pølser, som skæres ud i passende stykker. Har du en lille hund, laves små stykker og har du en stor hund, laves lidt større stykker. Husk at kiksene ikke hæver i ovnen. De kan derfor stilles meget tæt på pladen. Bagetiden er ca. 50-60 minutter ved 180 g., indtil godbidderne er let gyldne.

===============================